KOCIOŁEK MYŚLIWSKI 20 l garnek węgierski

Ogłoszenie archiwalne Wygasło: Poniedziałek, 03 Czerwiec, 2024  17:02
1 129 zł

Szczegóły ogłoszenia

  • Kategoria: Wypoczynek w ogrodzie / Grillowanie
  • Stan:Nowe

Opis oferty

Znane od wieków kociołki żeliwne obecnie przeżywają swój renesans. Dzięki nim możemy cieszyć się przygotowywaniem wyśmienitych potraw na świeżym powietrzu. Te długowieczne naczynia mają wiele zastosowań. Sprawdź, do czego dokładnie służą kociołki żeliwne.

Kociołki żeliwne, inaczej zwane bograczami, wytwarza się z żeliwa szarego. Gotowanie w nich jest bardzo wygodne, ponieważ nie trzeba cały czas doglądać potrawy. Dzięki swojej budowie kociołek uchroni jedzenie przed przypaleniem. Nie trzeba się też martwić, że potrawa będzie niedogotowana, ponieważ kociołek nagrzewa się równomiernie

Co przygotujesz w kociołku żeliwnym?
Tego typu kociołek jest naczyniem wielofunkcyjnym, stąd też można w nim przygotowywać różnorakie potrawy. Poleca się go szczególnie do robienia wszelkiego rodzaju gulaszy, zup, prażenia, duszenia czy pieczenia potraw zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Kociołek doskonale sprawdzi się także przy marynowaniu. Warto dodać, że przygotowywane w nim jedzenie jest zdrowe i dietetyczne. Zawiera niewielką ilość tłuszczu, jednocześnie zatrzymując w potrawach witaminy i składniki odżywcze.

Pojemność kociołka żeliwnego

Dostępne są różne pojemności kociołków, od takich nieprzekraczających 5l, przez 7, 10 czy 20l, aż po 36-litrowe naczynia,

Zalety kociołka żeliwnego

Zakup kociołka się opłaca – to naczynie posłuży nam przez wiele lat. Przygotowywane w nim potrawy są ciepłe nawet przez kilka godzin. Co ciekawe, poleca się go także anemikom, gdyż przygotowywane w kociołku potrawy zawierają więcej żelaza.

Oferowany zestaw składa się z:
-Kociołka i pokrywy
-Pałąka zamykającego Kociołek
( można zawiesić Kociołek nad Ogniem z uwagi na otwór w pałąku)
- trzech nóżek
- śruby do przykręcenia pokrywy
- śrub x3 do przykręcenia nóżek
- przepisów
- POJEMNOŚĆ: 20L
- WYMIARY: WYS 74 SZER 34
- PRODUKT Z POLSKIEJ ODLEWNI

Warto jednak pamiętać,
przed pierwszym użyciem kociołek należy odpowiednio wypalić. Wystarczy napełnić go całkowicie ziemniakami i obierkami z ziemniaków, zalać zawartość wodą, wrzucić połowę kostki smalcu, a całość pod przykryciem zagotować przez 50 minut. Po wszystkim należy zawartość naczynia wylać i powtórzyć to, co wcześniej. Po dwukrotnym wypaleniu, wyczyszczeniu i wysuszeniu naczynia powinno się je pokryć ochronną, wewnętrzną warstwą smalcu lub oleju, a nadmiar tłuszczu usunąć, najlepiej przy użyciu papierowych ręczników.

Dane techniczne:
Wytrzymała konstrukcja
Odlewany z żeliwa w Polskiej odlewni
Śruby dokręcające pokrywkę
Masywny uchwyt
Pojemność - 20 litrów
Waga: 28 kg
WYMIARY
A : 750 MM
B : 300 MM
C : 300 MM
D : 250 MM
E : 340 MM

CZAS REALIZACJI 21 DNI ROBOCZYCH

Tylko u nas za możliwość wykonania ozdobnej dedykacji okolicznościowej
Dowolny tekst do 20 znaków

5L i 7L

15L i 20L

OPCJA JEST TA DODATKOWO PŁATNA, NALEŻY ZAKUPIĆ JA NA NASZEJ INNEJ AUKCJI

UCHWYT Z BRĄZU JEST ZDJĘCIEM POGLĄDOWYM DOMYŚLNIE W KOCIOŁKU MONTOWANY JEST CZARNY.

PEŁNA OFERTA KOCIOŁKÓW ŻELIWNYCH, DOSTĘPNYCH W NASZEJ OFERCIE

DOSTAWA:
Przedpłata 25zł, Pobranie 30zł

GWARANCJA: 2 lata

DANE KONTAKTOWE :

FIRMA HURTEX Eugeniusz Gołąb spółka komandytowa

ul. Przemysłowa 12
32-052 Radziszów
tel: 601 - pokaż numer telefonu -

numer konta:
75 1090 1665 0000 0001 5176 7101
Sprawdź zainteresowanie tym ogłoszeniem
Wyświetlenia
Data dodania
Ostatnio widziany
Obserwujących
Wysłane zapytania
Odsłony telefonu

To ogłoszenie jest archiwalne i może być nieaktualne.

Wyślij wiadomość

Wyślij wiadomość

Konto firmowe
Na Lento.pl od 26 paź 2018
Strona użytkownika
  • Wypromuj
  • Zgłoś naruszenie
  • Edytuj/usuń
Wyczyść historię

Udostępnij ogłoszenie

Udostępnij na FacebookUdostępnij na X Kopiuj link do ogłoszenia

Dodaj notatkę

Opis musi być krótszy niż 250 znaków